Damla Sakızlı Girit Kurabiyesi

giritkurabiyesi

Birkaç yıl önce atv’de Kültür Aşı Programı’nda, Ayvalık’ta bir hanım yapmıştı. Yapılışı çok pratik; yoğurmaya bile gerek yok.


 

Malzemeler

 

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı toz şeker

2 yumurta (1’inin sarısı ayrılır)

4 su bardağı un 

1 silme tatlı kaşığı karbonat

1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı

 

Yapılışı

 

Önce sıvılar ve karbonat çırpma teliyle çırpılır, sonra şeker, un, damla sakızı eklenip telle daha sonra kaşıkla karıştırılır. Cıvık bir hamur oluyor. Kaşıkla parçalar alıp tepsiye koydum.

 

Bezelerin üstüne yumurta sarısı sürülüp 175 derecedeki fırına verilir. Pembeleşene kadar pişirilir, yaklaşık 20 dakika. Bu ölçüyle 23 adet çıktı.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s