Çörek Otlu Kurabiye

corekotlukurabiye

Tarifi hayat mutfakta güzel adlı blogtan aldım, sirke ilavesiyle uyguladım. Güzel bir kurabiye bence, tavsiye edilir. Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere kahveli kurabiyeyle birlikte pişirilip ev gezmelerine kuru pasta olarak götürülür 🙂



Malzemeler


150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1 su bardağı fındık yağı

1 yumurta akı (sarısı üstüne sürülür)

1/2 çay bardağı sirke

1/2 çay bardağı çörek otu

2/3 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı mahlep

aldığı kadar un (tam buğday kullandım)

1 paket kabartma tozu


Yapılışı


Tereyağ, sıvı yağ ve yumurta akı karıştırılır. Diğer malzemeler de un kontrollü eklenerek ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığına gelince küçük ceviz büyüklüğünde bezelenir. 170 derecede 30 dakika pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebilir; yumurta sarısı kızarana kadar diyelim.


48 tane oldu ve bir büyük tepsiye sığdı (6×8’lik matris halinde). Tarifin sahibi en az 70 tane elde etmiş, o kadar küçük bezelemeye sabrım yetmedi.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s