İncir Dolması

cevizliincirtatlisi

İlk denememde sütle pişirmiştim ama kesildi maalesef, suyla sorun çıkmıyor. Lezzetli ve pratik bir tatlı 🙂


 

Malzemeler


20 kuru incir

sıcak su


15-20 ceviz

1 su bardağı su

1/2 su bardağı pekmez


Yapılışı


İncirlerin sapları kesilir ve yumuşaması için sıcak suda bekletilir. Yumuşayan incirler yarılıp içine sığıyorsa 1, sığmıyorsa 3/4 ceviz koyulur. Ceviz, iri parçalar halinde kullanılır; hatta yarım, çeyrek gibi parçalar da olabilir, öyle daha pratik oluyor 🙂 Yayvan bir tencereye dizilip üstüne pekmez+su karışımı gezdirilir ve kısık ateşte pişirilir. Kapağı açık olarak pişirdim, çok az sulu bıraktım; zaten su gibi görünen sıvı soğudukça sulandırılmış pekmez haline geliyor.


Çırpılmış kremayla, kaymakla veya sade olarak servis yapılır. 


Pekmez veya su; veya hem pekmez hem su miktarı azaltılabilir. Pekmez, şekerle veya balla da değiştirilebilir. İncirler önceden sıcak suda yumuşatılmayıp, tek seferde pişirilebilir (bir dahaki sefere inşallah). Veya önceden sütte de bekletilebilir. Aklıma gelmeyen başka şekillerde de yapılabilir… Ama pekmezin şekerden daha sağlıklı bir tercih olduğunu hatırlatmak isterim.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s