Tereyağlı Limonlu Kek

tereyaglilimonlukek

Tarif sağlıklımutfak‘tan. Güzel bir lezzet. 


 

 

Malzemeler

 

3 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2 limon kabuğu rendesi

1/3 su bardağı limon suyu

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

 

Yapılışı

 

Tereyağ, şeker ve yumurtalar çırpılır. Ardından sıvılar karıştırılır. Ondan sonra kuru malzemeler ilave edilip tekrar çırpılır ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Normalde kekler 170 derecede pişirilir ama yeni fırında ilk denemem olduğu için 160 derecede pişirdim, 50 dakika sürdü, 3. rafta ve turbodaydı (kendime not aldığım için okuyanlar kusura bakmasın artık).

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s