Avcı Böreği

avciboregi

“Çin böreği” olarak da geçiyor. Güzel bir tarif, doyurucu.


 

 

Malzemeler

 

300 gr. kıyma

1 çay bardağı ince bulgur

1 büyük soğan

1 diş sarımsak

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

tuz

istenen baharatlar

zeytinyağ

 

4 yufka

sıvı yağ + su karışımı

 

2 yumurta

1 çay bardağı süt

1 tabak galeta unu

 

Yapılışı

 

Bulgur, üstüne çıkacak kadar sıcak su ilavesiyle kabarmaya bırakılır. 

 

İnce doğranmış soğan ve sarımsak rendesi kavrulur. Sararınca kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. Rengi değişince bulgur da eklenir. Tuz, baharatlar ve ceviz eklenip ocak kapatılır.

 

Yufka tezgaha açılıp üstüne yer yer sulu yağ sürülür. İkinci yufka da serilip yine üstüne su + yağ karışımı sürülür. 12 dilim olacak şekilde kesilip harcı paylaştırılır ve sigara böreği gibi sarılır. Sarılan börekler önce çırpılmış yumurta + süt karışımına batırılıp ardından galeta ununa bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınıp 180 dereceli fırında rengi pembeleşene kadar pişirilir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s