Ayvalı Turta

ayvaliturta

Bir seferinde 32 cm.lik kalıpta, ikincisinde de 26 cm.lik kalıpta yapmıştım. Aslında iki farklı tarif oldu ve büyük kalıptaki hamurun oranları daha iyi oldu ama ikisini de yazıyorum (fotoğraftaki 26 cm.lik kalıp). Alan ölçüleri oranı 2/3; malzemeleri ona göre oranlayabiliriz de.


 

 

Malzemeler

 

32 cm.lik kalıp için;


250 gr. tereyağ (soğuk ve küp küp)

1 yumurta

2 kaşık yoğurt

1/2 su bardağı toz şeker

aldığı kadar un (2 bardak beyaz + 2 bardak tam buğday)

1 paket kabartma tozu

1/2 paket vanilya


3 ayva

2/3 su bardağı toz şeker

1 silme tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

çok az karanfil


26 cm.lik kalıp için hamuru; 

 

125 gr. tereyağ

1 yumurta

1 kaşık yoğurt

2/5 su bardağı toz şeker

2,5-3 su bardağı un (çoğu tam buğday)

1/3 paket kabartma tozu


Yapılışı


Küp doğranmış tereyağ ve diğer malzemelerle sert bir hamur yoğrulur. Çeyreği poşet içinde buzluğa alınır, kalanı yağlanmış kalıba yayılır. Kalıp buzdolabında bekletilirken meyveler rendelenip şeker ve baharat ilavesiyle çok az pişirilir. Kalıba dökülüp üstüne buzluktaki hamur rendelenir. 160 dereceli fırında pişirilir. 


Not: Hava almayan bir kapta işyerine getirdiğim dilimler hemen yumuşadı ama evde tepside duran parçaların 3 gün sonra bile kıvamı iyiydi.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s