Hindi Etli Bezelye

hindilibezelye

Genelde yemekten çok ikramlıkları yayınlıyorum ama uzun zamandır salçalı yemek yapmayınca çok özel bir şey gibi oldu benim için 🙂


 


Malzemeler


500 gr. hindi eti (aslında ölçmedim)

1 büyük kutu konserve bezelye

1-2 soğan

1/2 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 tatlı kaşığı domates salçası

tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber, nane

zeytinyağ

su


Yapılışı


Et, minimum suyla Fissler 2. kademede 25 dakika pişirilir (ya da başka bir tencerede gerektiği kadar süreyle). Varsa kemiği ayıklanıp küçük parçalara bölünüp göveçe alınır. Yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Pembeleşince salça ilave edilip 1-2 dakika karıştırılır. Bezelyeler ve sıcak su eklenip kaynatılır. Baharatları eklenir ve etlerle birleştirilip 220 dereceli fırında 1 saat pişirilir. Pişip pişmediği bezelyenin kıvamından kontrol edilir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s