Elmalı Turta – 2

elmaliturta

Madem hamarat Pinky mutfağa girince yapmış, medura da yapabilir 🙂 Pinky’ye teşekkürler, elmalar pişirilmediği için pratik ve de güzel bir tarif 🙂

 


 

 

Tart Hamuru

 

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yumurta

9 yemek kaşığı tepeleme un (2 su bardağından biraz fazla)

1/2 paket kabartma tozu

 

Elmalı Harç 

 

4 elma (tercihen yeşil)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

3 yemek kaşığı kuş üzümü

 

Yapılışı

 

Hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır. Son olarak un ve kabartma tozu karışımı eklenir. Çok sert olmayan bir hamur elde edilir, un miktarını tarifteki gibi yazdım ama kontrollü koymakta fayda var. Dörtte biri ayrılıp kalanı kalıba yayılır. 

 

Elmalar rendelenip diğer harç malzemeleriyle karıştırılıp hamurun üstüne yayılır. Kalan hamur unlanmış tezgahta oval şekilde açılıp bıçakla uzunlamasına aralıklı çizikler atılır. Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi (baktım anlatamıyorum, ArchiCAD’te hazırladım). Sonra bu hamuru tartın üstüne getirip elipsin kısa kenarından tutup çekince aralanıyor ve şerit şerit hamur hazırlamaktan daha kolayca halletmiş oluyoruz. Yapmak anlatmaktan daha kolaydı aslında 🙂 Hatta 9 tane aks yapmamışımdır muhtemelen, şemadakinden daha az yapmışımdır…

sepet 

175 dereceli fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir. 26 cm.lik bir kalıp için uygundur.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s