Tahin Helvalı Topkek

tahinhelvalikek

Evdeki helvayı bu şekilde değerlendirmek eşimin fikriydi, geri kalan eklemeler buzlubademin fikri. Yazmadan geçemeyeceğim; helva Menemen’in helvası, butik bir lezzet; markalı ürünlerden açık ara önde bence.


 

Malzemeler

 

1 yumurta

1 çay fincanı yoğurt

1/4 çay fincanı pekmez

2 yemek kaşığı zeytinyağ

270 gr. tahin helvası

2 çay fincanı tam buğday unu

1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paket=5 gr.)

1 tatlı kaşığı karbonat (1 paket=5 gr.)

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı karanfil

1 elma rendesi

1 çay fincanı iri parçalanmış ceviz

 

Yapılışı

 

Önce yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve çatalla parçalanmış helva robota atılıp çırpılır (ya da el mikseriyle). Daha sonra elma ve ceviz dışındakiler eklenip çırpılır. Son olarak elma rendelenir ve ceviz ilave edilir. Ondan sonra her zamanki gibi önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s