Zerdeçallı Kek

Zerdeçalı özellikle Ender Saraç çok tavsiye ediyor. Bir kere de bu bahaneyle kek yapayım bari 🙂 Bir de kritiğini yapayım; bana eskiden beri yoğurtlu kekler biraz yağlı gibi gelirdi, bu özelliği lehime kullanmak için süt yerine yoğurt kullanıp yağı azalttım. Zerdeçal lezzeti ve kokusu belirgin bir baharat değil, tarçın gibi değil mesela. Aromadan ziyade gıda boyası efekti verdi diyebilirim.


 

 

Malzemeler

 

3 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1/4 su bardağı fındık yağı

1/4 su bardağı limon suyu (ve kabuğu rendesi)

2,5 su bardağı un

5 gr kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)

5 gr. karbonat

1 tatlı kaşığı zerdeçal

 

Yapılışı

 

Yapılışı için bkz. diğer kekler diyeceğim artık neredeyse. Bu zaten yayınlanan ellinci kek olmuş… 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s