Lokum Kek (Lamington)

Biraz da Avusturalya mutfağına gidelim. Tarif evatolyesi‘ne ait, sosunu değiştirdim sadece. 36 adet lokum kek çıkıyor, kalabalık misafir için bereketli ve aynı zamanda şık bence. 


 


Kek Malzemeleri


4 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1 su bardağı süt

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya


Sos Malzemeleri


2,5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker 

5 yemek kaşığı kakao (50 gr.)

40 gr tereyağ 


2 su bardağı hindistan cevizi


Yapılışı


Tereyağ önce şekerle sonra yumurtaların ilavesiyle çırpılır. Süt eklenip çırpılır tekrar. Diğer kuru malzemeler karıştırılıp ilave edilir, çok az çırpılıp yağlanmış büyük kare borcam veya o ebatlardaki bir fırın kabına boşaltılır. 170 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.


Kek fırına atılınca sos malzemeleri bir kapta çırpma teli yardımıyla pişirilir. Bir taşım kaynadığında ocak söndürülür, tereyağ eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırılarak kabuk bağlamadan soğuması sağlanır.


Kek soğuduğunda dilimlenip (6×6’lık matris oluyor) çatalla önce sosa sonra hindistan cevizine bulanır. Servise  hazırdır. Veya servis anına kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.

Reklamlar

One thought on “Lokum Kek (Lamington)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s