Coffee Break Topkeki

Coffee Break, Ankara’da bir kafeymiş, frambuazlı topkekleri de güzelmiş. Kırmızı Mutfak öyle diyor. Buzlukta frambuaz yoktu, vişneli yaptım; bir de damla çikolata ekledim. Ölçüler cup (çay fincanı) ölçüleriydi, aynı zamanda tartarak yaptım; sağlaması için cafefernando‘dan faydalandım. Yalnız 140 gr. una tıpatıp uyan cup, 200 gr.dan fazla şeker alıyor. Nerede yanlışlık var anlayamadım ama ben 200 gr’a sadık kalmayı tercih ettim, bardağı tam doldurmadım.


Malzemeler


3 yumurta

200 gr. toz şeker (1 cup’tan yaklaşık %10 eksik)

113 gr. eritilip ılıtılmış tereyağ (1/2 cup olduğu rivayet ediliyor)

120 ml. süt (1/2 cup)

280 gr. un (2 cup)

1/2 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)

1 paket vanilya


125 gr. damla çikolata

1 su bardağı ayıklanmış vişne (dondurucudandı)


Yapılışı


Önce yumurtalarla şeker çırpılır. Sonra tereyağ ve süt eklenir, diğer malzemeler harmanlanıp eklenir. Çırpılıp önce çikolatalar sonra vişneler karıştırılır. Kağıt kapsüllere paylaştırılıp 170 dereceli önceden ısıtılmış fırına verilir. Bu ölçülerle ortalama 15-16 adet çıkar.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s