Çikolatalı Kapkek (Cupcake)

Tarifi joyofbaking‘den esinlendim. Oradaki un miktarı 25 gr. daha azdı, ilk denememde yapmıştım; daha yumuşak oluyor ama dağılacak kadar yumuşak. Krema olarak da çırpılmış tereyağ yemek pek iştah açıcı gelmediğinden süt kremasıyla hazırladım. Genelde tariflerde krema ve çikolata miktarı 1:1 oranında geçiyor, sonucu bana biraz sert geldi; ikinci seferinde çikolatayı azaltarak kullandım, daha çok memnun kaldık.


 

 

Kek Malzemeleri

 

113 gr. oda sıcaklığında tereyağ

200 gr. toz şeker

2 yumurta

200 ml. süt

1 yemek kaşığı yoğurt

200 gr. un

50 gr. kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

 

Ganaj Malzemeleri

 

200 ml. krema

160 gr. bitter çikolata

 

Yapılışı

 

Önce krema için benmaride eritilen çikolatayla soğuk krema karıştırılıp buzdolabında soğumaya bırakılır.

 

Bu arada kek için tereyağ, şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt ve yoğurt eklenip karıştırılır. Kalan malzemeler (un, kakao, kabartma tozu, vanilya) harmanlanıp eklenir, kalıplara paylaştırılıp 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

 

Buzdolabındaki krema soğuduğunda (fakat iyice sertleşmemeli) alınıp çırpılır. Pasta kreması gibi bir kıvam alınca  çırpmaya son verilip krema sıkma torbasına alınır ve kekler soğuduğunda süslenir. Soğumaya kadar geçen sürede krema, gevşememesi için yine buzdolabında bekletilir, kontrol edilir; çok sertse bir süre önceden çıkarılabilir, çalışırken zor olmaması açısından.

 

13 adet kapkek çıkıyor yukarıdaki ölçülerle.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s