Yulaflı Kurabiye

Denemelere devam edeceğimi söylemiştim, sıklıkla yaptığım birkaç tanesi dışında hep farklı tarifler uyguladığım için yine devam ederim muhtemelen 🙂 Hiç değiştirmeden sık yaptığım tarifler nedir diye soranlar çıkar şimdi, en sık pişirdiğim bence kusursuz iki tarif söyleyeyim: limonlu kek ve üzümlü topkek.


 

 

Malzemeler

 

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1/2 su bardağı toz şeker

1 yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt 

1,5 su bardağı yulaf

1 su bardağı tam buğday unu*

1  tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı zencefil

1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 paket vanilya

1/2 su bardağı kuru üzüm

 

Yapılışı

 

Önce tereyağ, şeker ve yumurta mikserle çırpılır, üzüm dışındaki diğer malzemeler eklenip karıştırılır. Son olarak üzüm eklenir ve yağlı kağıt serilmiş tepsilere dondurma kaşığıyla toplar halinde koyulup elle biraz yassıltılır. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üstü biraz pembeleşene kadar pişirilir, yaklaşık 10-15 dakika kadar. Fırından çıkarılıp sıcak tepsiden kağıdıyla birlikte alınıp soğumaya bırakılır. 

 

Bu ölçülerle 24 tane çıktı. Yine mini fırın tepsilerinde pişirdim, bir tepsiye 12’den fazla koymamak lazım.

 

*Tam buğday ununu açık almıştık, pazardan. Neredeyse arpa unu gibi, pakettekilere bakışa daha iri kepekliydi.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s