İç Pilav -ve Kuzu Tandır-

Düdüklüde pişen ete tandır demek pek isabetli olmayabilir ama fırını bekleyecek 2,5 saatim olmuyor genelde. Fissler sağolsun; 20 dakikada pişirdi. Sonra biraz tereyağıyla teflon tavada 1-2 dakika çevirdim. Gelelim iç pilava:


Malzemeler

 

 

1 su bardağı pirinç

1,25 su bardağı su (pirinci kavurmadığım için suyunu az koyuyorum)

1 küçük soğan

1 yemek kaşığı çam fıstığı

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı yenibahar

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 tatlı kaşığı tuz

tereyağ + zeytinyağı

 

Yapılışı

 

Pirinç en az 30 dakika ıslatılır. Yağda ince doğranmış soğan ve fıstıklar kavrulur. Ardından su ve diğer malzemeler eklenir. Su kaynadığında pirinç yıkanıp süzülüp eklenir. Kaynamaya başladığında altı kısılıp kapağı örtülerek pişmeye bırakılır. Elif Korkmazel’in bir misafirinden öğrendiğimden beri piştikten sonra üstünü kağıt havluyla örtmüyorum, kapağı birkaç dakika açık bırakıyorum; böylece buharı uçup gitmiş oluyor. Sonra karıştırıp kapağı kapatıyorum. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s