Badem Unlu Kurabiye

İftar menüsünden bir tarif yayınlayacaktım ama görüntüleyemediğimiz için başka bahara kaldı…


Malzemeler

 

250 gr. tereyağ

2 yumurta 

1 su bardağı toz şeker 

1,25 su bardağı badem (150 gr.)

3,5 su bardağı un

1/2 paket kabartma tozu

1/2 paket vanilya

 

Yapılışı

 

Önce bademler robotta çekilip neredeyse un haline getirilir. (Tamamen un olacak kadar çekmedim, biraz parçacıklar kalmasına izin verdim.) Tavada sürekli karıştırılarak biraz kavrulur ve başka bir kaseye alınıp soğumaya bırakılır. Bu arada oda sıcaklığındaki tereyağ, şeker ve yumurtalar mikser ile çırpılır. Bütün kuru malzemeler ayrı bir kapta harmanlanıp karışıma yedirilir. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye küçük dondurma kaşığıyla toplar halinde dizilir, zaten çok cıvık olduğu için elle bezelemek zor olur. Üstlerine elle bastırılıp yassıltılır ve 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir. Çok çabuk pişiyorlar, 10-15 dakika gibi.

 

Bu ölçüyle 44 adet kurabiye çıktı. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s