Kuru Kayısılı Topkek

Tarif pastacı‘ya ait. Onunkiler daha güzel görünüyorlar 🙂


 

 

Malzemeler

 

2 yumurta

4 kahve fincanı toz şeker

2 kahve fincanı yoğurt

2 kahve fincanı sıvı yağ (fındık yağı kullandım)

6 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

limon kabuğu rendesi

kuru kayısı 

 

Yapılışı

 

Kuru kayısılar sıcak suda bekletilip doğranır. Diğer malzemeler çırpıldıktan sonra son olarak suyu süzülmüş kayısı eklenip kalıplara boşaltılır. 170 dereceli fırında pişirilir. Bu ölçülerle 14 adet çıktı.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s