Meyveli İrmik Pastası

Bir iki haftadır inşaatın gündemi yoğundu, hafta sonu mutfağa girip -tabiri caizse- 3 saat blok ders yaptım ve kendime geldim 🙂 Dersin alt başlıklarından biri meyveli pastaydı. Tarifin ana fikrini hemşirelik hocası Nazan Hanım’dan aldım. Tabanındaki bisküvi yerine pandispanya kullandım, markette ananas olmadığı için yerine şeftali koydum, adını da ‘tropikal’ yerine ‘meyveli’ olarak değiştirdim tabi 🙂


 

 

Pandispanya Malzemeleri

 

1 yumurta (iri)

1/2 su bardağı toz şeker

1/4 su bardağı su

1/4 su bardağı kakao

3/4 su bardağı un

1/2 paket kabartma tozu

 

İrmik Tatlısı Malzemeleri

 

1 lt. süt

7 yemek kaşığı irmik

9 yemek kaşığı toz şeker

damla sakızı

50 gr. tereyağ

 

2-3 şeftali

 

Yapılışı

 

Önce yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler de eklenip 28 cm.lik yağlanmış kelepçeli kalıba yayılır ve 170 dereceli fırında pişirilir. Pandispanya ılınırken şeftaliler dilimlenir. İrmik tatlısı pişirilip kaynadığında altı kapatılıp tereyağ eklenir. Pandispanyanın üstüne çok azı boşaltılıp yayılır. Meyve dilimleri olabildiğince her yeri kaplayacak şekilde dizilip kalan tatlı da boşaltılır. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s