Vişneli Turta

Tarif, iş arkadaşım Nurhan Hanım’a ait. Hem pratik hem lezzetli 🙂 Kendisine tekrar teşekkür ederim.


 


Malzemeler


125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

2 yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

1/2 çay bardağı nişasta

1/2 paket kabartma tozu

1/2 paket vanilya


1 su bardağı vişne

pudra şekeri


Yapılışı


Tereyağ, şeker ve yumurta mikser ile çırpılır. Diğerleri de ilave edilip çırpılır (veya karıştırılır) ve yağlanmış mini fırın tepsisine kaşıkla yayılır. Cıvık bir hamur oluyor, kek hamuruyla kurabiye hamuru arası. Üstüne vişne taneleri dizilip 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri serpilip servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s