Çilekli Tartölet

 

Hafta sonu mutfakta çok şey yapma imkanım oldu yani çok güzel geçti 🙂 Yaptıklarımın üçü yeni tarifti. Birincisi tartölet; ikincisini haftaya yayınlarım inşallah, diğer tarifi biraz daha geliştirmem gerekir. Tartölet, daha önce yaptığım tarta çok benziyor aslında, sadece formu değişik diyebilirim. 


 


Hamur Malzemeleri


125 gr. tereyağ (soğuk)

1 yumurta akı

50 gr. pudra şekeri (1 çay bardağı)

250 gr. un

biraz soğuk su


Krema Malzemeleri


500 ml. süt

1/2 su bardağı un

1/2 su bardağı toz şeker

2 yumurta sarısı

1 paket vanilya

çilek


Yapılışı


Küp kesilmiş tereyağ diğer malzemelerle karıştırılıp sert bir hamur olacak şekilde hızlıca yoğrulur. Hamur kırıntı gibi kalıp toparlanmazsa soğuk su eklenir. Tartölet kalıplarına yayılıp 180 dereceli fırında biraz pembeleşecek şekilde pişirilir. Krema malzemeleri çırpma teli yardımıyla pişirilir, vanilya piştikten sonra eklenir. Tartöletlere paylaştırılır, meyvelerle süslenir ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır. 


Aynı gün içinde tüketileceği için tart jölesi kullanmadım.


Bu ölçüyle 6 tartölet çıktı. Kreması biraz arttı; bence 2 bardak sütten de yapılabilir. 

Reklamlar

2 thoughts on “Çilekli Tartölet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s