Katı Pekmezli Topkek

Katı pekmezli son tarif bu, gelecek yıl babam yine alırsa yeni birşeyler deneyebilirim. Limonluyu baharatlıdan daha çok beğendim.


 


Malzemeler


4 yumurta (küçük)

3,5 kaşık katı pekmez

1/4 su bardağı limon suyu

1/4 su bardağı su

1/2 su bardağı fındık yağı

1 limon kabuğu rendesi

3 su bardağı tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya


Yapılışı


Yumurtalar pekmezle çırpılır. Sonra sıvılar ve sonra diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır. Kapsüllere paylaştırılıp 170 dereceli fırında pişiirlir. 14 adet topkek çıktı.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s