(Çikolatalı) Fındık Kreması

Meşhur bir markanın bayılarak yediğimiz fındık kremasına benzemiyor, baştan uyarayım. Hatta diğerlerine de benzemiyor ama çikolata ve az miktarda fındıkla karıştırılmış margarin yemek istemediğim için böyle bir şey denemek istedim. İlhamımı hafiftarif‘ten aldım.



Malzemeler


300 gr. fındık

100 gr. bal

1 çay bardağı su

100 gr. bitter çikolata


Yapılışı


 

Önce fındıklar rondoda çekilir yeterli olmazsa blender ile de çekilir. Olabildiğince kremsi bir hal alır. Nohuttan humusa geçiş gibi zorlu bir aşama bu. Sonra bal eklenip karıştırılır. Bu haliyle de profiterol hamurunun yumurta yedirilmemiş hali gibi oluyor, yani o halde ekmeğe sürülmez bence. İçine yarım çay bardağı su eklenip (çikolatasız) fındık kreması olarak kullanılabilir bu aşamada. Ama tadını bilmiyorum çünkü ölçüsü bozulmasın diye tadına bakmadım. Çikolata ekleyeceğim için yarım çay bardağı daha su ekledim ve sonra da benmaride eritilmiş çikolatayı ekledim. Fotoğraftaki 2 kabı dolduracak miktarda çıkıyor, çay kaşığını da ölçek olsun diye koyduk.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s