Ispanaklı Krep

Mutfakta özgüveni olmayan herkes krep yapıp kendine güvenmeye başlayabilir, bu kadar kolay ve de eğlenceli ayrıca.


 


Tarif yeşilkivi‘ye ait. Onun 6 krepi olmuş, benim 4 oldu aynı ölçüyle. Ya kepçe boyu farklıydı ya da bardak ve yumurta, neyse…


Ispanaklı Harç Malzemeleri


400 gr. ıspanak (küçük bir demet)

1 soğan

zeytinyağı

tuz, karabiber


Krep Malzemeleri


1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta (küçük)

biraz tuz


Domates Sosu Malzemeleri


1 küçük soğan

1 diş sarımsak

2 domates (buzluktan püre halinde kullandım)

1 çay kaşığı şeker

zeytinyağı

tuz, karabiber, nane, kekik


ve kaşar


Yapılışı


Önce ıspanaklar yıkanıp, doğranır. Zeytinyağında soğan çok az pembeleşince ıspanaklar eklenip suyu çektirilir. Tuz, karabiber eklenir.


Başka bir tencerede önce soğan ve sarımsak kavrulup ardından domatesler pişirilir. Baharat ilave edilip o da bekletilir.


Krep için bütün malzemeler blender ile çırpılıp yağlanmış kızgın teflon tavaya bir kepçe dökülür. Tavanın tabanına yaydırılıp kısık ateşte pişirilir. Tavayı salladığımızda altı pişmiş demektir, kızarması için biraz daha tutulup spatula yardımıyla çevrilir. Arkası da kızarınca alınıp tavaya çok az daha yağ damlatılıp diğer krep pişirilir.


Herşey hazırlandıktan sonra krepler ıspanaklı harçla rulo yapılıp (ya da bohça şeklinde doldurulup ters de kapatılabilinir) en küçük kare borcama dizilir. Üstüne domates sosu, en üste de kaşar dilimleri koyulup 160 dereceli fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s