Salçalı Kurabiye

Tarifi gülaymutfakta‘dan aldım. Nane yerine karabiber kullandım, gerisi aynı. Ve de çok beğendik 🙂 Şimdi düşünüyorum da kekik de yakışırdı, yaparken koymak aklıma gelmedi ama aşağıya yazıyorum. Bundan sonrakilerde inşallah…


 


Malzemeler


200 gr. tereyağ

2 yumurta (1’inin sarısı üstüne sürülür)

1/2 çay bardağı sirke

1 yemek kaşığı domates salçası

1,5 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı mahlep

1 çay kaşığı karabiber (aslında göz kararı öğüttüm)

1/2 tatlı kaşığı kekik

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un (tam buğday kullandım)


Yapılışı


Yumuşak bir hamur yoğrulup tezgahta merdaneyle açılır. (Unlayarak açtım) Kalıpla veya bıçakla kesilip tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. 180 dereceli fırında yumurta sarıları pembeleşene kadar pişirilir. Hamurun rengi koyu olduğu için pişip pişmediğini anlamak biraz daha dikkat istiyor bence, yanmasından korktum.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s