Kivili Kup

Aslında vişneli kup ve çelikli kupu tercih ederim ama buzdolabında varlığını unuttuğum kiviler gördüm. Bu tatlı, onları değerlendirme tarifi oldu. 


 


Malzemeler


1 lt. süt

4 yemek kaşığı un (76 gr.)

2 yemek kaşığı nişasta (16 gr.)

1 yumurta

2 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

200 ml. krema


6 kivi

1 çay bardağı toz şeker (69 gr.)

2 yemek kaşığı nişasta (16 gr.)


Yapılışı


Bir tencereye muhallebi malzemeleri, başka bir kaba kivi sosu malzemeleri alınır. Muhallebi için (vanilya ve krema dışındaki malzemeler) sürekli çırpılarak pişirilir. (Bu pişme aşamasının yaklaşık yarısında meyve sosu pişirilmeye başlanır.)  Muhallebi kaynamaya başlayınca ocak kapatılıp vanilya ve krema ilave edilir, mikserle çırpılır. Kaselere boşaltılır, biraz ılınınca (üstü kabuk tutunca) meyve sosu dökülür.

 

Belki damla sakızı da yakışırdı, bilmiyorum. Neredeyse her tarife koyarım, buna nedense koymadım.

 

Bu tarifle 10 kup çıktı ama birinin meyve sosu yok.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s