Şekersiz Topkek

Şekersiz ama tatsız değil; katı pekmez* kullandım. Aslında katı pekmezi tüketmek için yaptım. Ve bu vesileyle rafine şeker kullanmadığım bir tarife ulaşmış olduğum için çok memnunum.


Malzemeler


3 yumurta (iri değil)

3,5 yemek kaşığı katı üzüm pekmezi

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı fındık yağı

2 su bardağı kepekli un

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı zerdeçal

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 su bardağı ceviz kırığı


Yapılışı


Yumurtalar pekmezle çırpılır, sonra sıvılarla beraber çırpılır. Ardından ceviz dışındaki malzemeler eklenip çırpılır, son olarak ceviz ilavesiyle kağıt kapsüllere paylaştırılır. 170 dereceli öncede ısıtılmış fırında pişirilir. 13 adet çıktı.


* Kendisiyle bu kış tanıştım. Kıvamı tereyağa göre biraz daha sert, ilginç bir ürün. Kuru üzüm ve suyla yapılıyormuş. Kilis’te üretilmiş, başka yörelerinki de çok farklı olmasa gerek. Kaşık kaşık yemek biraz zor benim için, ben de bu şekilde tüketmeye karar verdim. Hem kekler daha sağlıklı olsun 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s