Limonlu Üzümlü Kek

Bu sefer limon üzüm kombinasyonu denedim. Daha önce yaptığım limonlu kekten daha yumuşak, içine üzüm koymak şart da değil aslında…


 


İtiraf edeyim, unu çay fincanıyla ölçtüm, o yüzden bardakla net ölçü veremedim ama kıvamlı bir hamuru olduğunu söyleyebilirim. Onda nişasta vardı, bunda yok; nişastasız daha yumuşak oluyor.


Malzemeler


4 yumurta (iriyse 3 de olur)

1,5 su bardağı toz şeker

2/5 su bardağı limon suyu (1,5 limondu)

limon kabuğu rendesi

1/3 su bardağı su

1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı

3-3,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 çay bardağı kuru üzüm


Yapılışı


Yumurta ve şekerden başlayarak çırpılır. 170 dereceli fırında pişirilir. Bu ölçülerle 17 adet topkek çıktı.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s