Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

En az göründüğü kadar güzel gerçekten. Tarifi iş arkadaşım Serap Hanım verdi. Hakan Usta adında bir ustaya aitmiş. Serap Hanım’ın tavsiyesiyle şekerini azalttım, kendim de ufak tefek yorumlar kattım ve aşağıdaki şekle geldi. Serap Hanım’a ve ustaya çok teşekkür ederim.

Malzemeler


100 gr. tereyağ

200 gr. irmik

0,5 lt. süt

250 gr. toz şeker

80 gr. toz Antep fıstığı

1 parça damla sakızı


Yapılışı


Bir tencerede süt, şeker ve antep fıstığı kaynamaya bırakılırken diğer bir tencerede eritilmiş tereyağda irmik kavrulur. İrmiğin rengi biraz değişince (10-15 dakika kavurdum) kaynayan süt ilave edilir, damla sakızı eklenir. Topaklanmaması için hızlıca karıştırılıp ocaktan alınır. İrmik helvasına benzer bir kıvamı oluyor ama biraz daha yapışkan, daha koyu kıvamlı aynı zamanda. Küçük kare borcama dökülüp buzdolabında dinlendirilir. 1-2 saat sonra kesilip servise hazırdır.


Not: Cevizlisini denemeyin, Serap Hanım denemiş, tavsiye etmedi.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s