Pirinç Salatası

Hafif ve doyurucu bir salata. Tarifi lezzet.com.trhttp://www.lezzet.com.tr/pirinc-salatasi/tarif/2850c6.aspx#‘den aldım.


Malzemeler


2 su bardağı pirinç (biraz büyük bir bardakla ölçtüm)

2,5 su bardağı su

1 çay bardağı zeytinyağı

tuz


1 su bardağı haşlanmış bezelye

200 gr. mısır konservesi

kornişon turşu

1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)

1/2 demet maydanoz  (ince kıyılmış)

5-6 dal taze soğan

1/2 limon suyu


Yapılışı


Birinci grup malzemelerle pilav pişirilir. (Ben pirinci kavurmadan pişiriyorum, ılık veya oda sıcaklığındaki tuzlu suda beklemiş pirinçleri kaynar suya bırakarak, herkes alıştığı usülde yapabilir). Konserve bezelye kullandığım için bezelyeleri ayrıca haşlamadım, pilavla birlikte pişmesi yeterli oldu. Pilav soğuduğunda geri kalan malzemeler karıştırılır, servise hazırdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s