Vişneli Tart – 2

Birkaç tarifimi kolaj yapıp aşağıdaki hale getirdim. Özellikle pandispanyasını arkadaşlarım çok beğendi, tavsiye ederim.


Tart Hamuru Malzemeleri

2 yumurta

2 kahve fincanı toz şeker (140 gr.)

1/2 kahve fincanı su

1/2 kahve fincanı sıvı yağ

4 kahve fincanı un (192 gr.)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paket)

Krema Malzemeleri

500 ml. süt

1/2 su bardağı un

1/2 su bardağı toz şeker

2 yumurta sarısı

1/2 paket vanilya

Vişneli Sos Malzemeleri

2 su bardağı vişne (dondurucudan kullandım)

1/2 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı -tepelemeye yakın- nişasta (18 gr)

1 çay bardağı su

1/2 paket vanilya

Yapılışı

28 cm.’lik tart kalıbı (tartı ters çevirdiğimizde ortası çukur çıkan kalıplardan) için malzemeler kek gibi çırpılıp yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülüp 170 derecede pişirilir.

Krema malzemeleri sürekli çırparak pişirilir. Pandispanya soğuduğunda içindeki boşluğa pişirilen krema dökülür.


Fotoğraftaki vişne sosunun nişastası 12 gr.dı ama ben düzeltilmiş yeni baskı olarak son tecrübelerimle tarifi değiştirdim.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s