Böğürtlenli Elmalı Tart

Tarifi ana hatlarıyla binbircesni‘den aldım, biraz değiştirerek uyguladım. Kıtır bir tart hamuru ve böğürtlenin mayhoşluğuyla imzasını attığı bir dolgu ortaya çıktı. Saliha’ya bu güzel tarif için teşekkür ediyorum.



Malzemeler


125 gr. tereyağ

40 gr. pudra şekeri (2 yemek kaşığı)

1 yumurta

2 yemek kaşığı soğuk su

1 tatlı kaşığı limon suyu

bir tutam tuz

aldığı kadar un


4 yeşil elma

4 yemek kaşığı toz şeker

böğürtlen (veya vişne)


Yapılışı


Rendelenmiş elmalar şekerle birlikte kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektiğinde ılınması için beklenir.


Küp küp kesilmiş soğuk tereyağı ve pudra şekeri yoğrulur. Diğer malzemeler de sırayla ilave edilip sert bir hamur elde edilir. Hamurdan mandalin büyüklüğünde bir miktar ayrılıp kalanı tart kalıbına yayılır (merdane kullanmadan elimle yaydım yine, daha kolay oluyor). Ayrılan hamur buzdolabında bekletilir. Üstüne elma püresi koyulup böğürtlen taneleri dizilir. Buzdolabındaki hamur elma püresinin üstüne rendelenir (bu kısmı olmadı, mutfak makasıyla kırptım 🙂 ).


180 dereceli fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s