Sakızlı Muhallebi

En güzel ve en kolay tatlılardan biridir. Buzlubademde olmadığını farketmişken gr. ölçülerini de not etmek istedim.

Malzemeler

1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker (190 gr.)
75 gr. un (yaklaşık 1,5 fincan)
75 gr. tereyağ
damla sakızı

Yapılışı

Tereyağda un kavrulur, içine süt eklenip topaklanmaması için sürekli çırpma teliyle karıştırılır. Şeker ve damla sakızı eklenip kaynayıncaya kadar pişirilir. 3-5 dakika mikser ile çırpılıp kaselere boşaltılır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servise hazırdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s