Tarçınlı Rulolar


Bu koku anlatılmaz yaşanır…

Malzemeler

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ ve tereyağ karışımı (tereyağ 30 gr’dı)
1/4 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket instant maya
1/2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

arasına sürmek için;
60-70 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Yapılışı

Hamur tutulup oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. Bu arada karamel sos hazırlanır. Hamur kabardığında unlanmış tezgahta -yaklaşık 45cm x 55 cm. ebatlarında olacak şekilde- merdaneyle açılır. Üstüne spatulayla tereyağ sürülüp toz şeker ve tarçın karışımı serpilir. Kısa kenarından başlayıp rulo yapılır. Fotoğraftaki gibi minik çörekler için 2 rulo yapılır. Rulolar 1’er parmak kalınlığında kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. 175 dereceli fırında üstü biraz pembeleşene kadar pişirilir. Ilındığında tercihen karamel sosuyla servis yapılır (Bu ölçülerden 50 adet çörek çıktı).

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s