Göveç

Fotoğrafta annemin yemeği arz-ı endam ediyor yine. Tarifi de o verdi tabi 🙂



Malzemeler

750 gr. kuzu eti
1-2 soğan
7-8 yeşil biber
2 patates
3-4 domates
tuz, karabiber, kekik
salça
tereyağ

Yapılışı

Öncelikle kuşbaşı doğranmış olan et düdüklüde pişirilir. Küp doğranmış patatesler, doğranmış biber ve soğanlar göveçe alınıp baharatlarla karıştırılır. Pişmiş olan et eklenip küçük doğranmış domateslerle üstü örtülür. Salça et suyunda eritilip gövece eklenir. (Suyu üstüne çıkacak kadar çok koymuyoruz ama kenarından görünüyor.) Üstüne parçalar halinde tereyağ ilave edilip 250 dereceli fırında patatesler pişene kadar pişirilir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s