Mandalinli Kek

Çikolata ya da kakaonun verdiği baskın tadı vermiyor mandalin suyu. Ama çok hoş bir lezzet bırakıyor, mevsimi geçmeden tavsiye ederim.


 


Malzemeler


  • 3 yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağ ve fındık yağı karışımı (yaklaşık 1/3’ü tereyağıydı)
  • 1 su bardağı mandalin suyu
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • hindistan cevizi (üstüne serpmek için)


Yapılışı


Yumurtayla şeker çırpılıp diğerleri sırasıyla ilave edilir. Kalıba döküp üstüne hindistan cevizi serpilir. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s