Elmalı Kurabiye

Tarifi hayatcemresi‘nden aldım. Görüntüsü cezbetmişti beni, bir yıldır yapılacaklar listesinde duruyordu.


Malzemeler


  • 200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • 1/2 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
  • 1/2 paket vanilya
  • 4 elma rendesi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • iri kıyılmış ceviz
  • pudra şekeri (üstüne serpmek için)


Yapılışı


Elma rendesi toz şeker ve tarçınla birlikte çelik tencereye alınıp kapağı kapalı vaziyette kısık ateşe bırakılır. Piştikten sonra üstü açık bırakılır ki, suyu kaldıysa olabildiğince buharlaşsın.


Ele yapışmayan poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğrulup 24 beze yapılır. Bezeler önce avuç içinde sonra tezgah üstünde yassıltılıp oluşan dairelere, çapından 180 derecelik daire yayına doğru çizikler atılır. (fotoğraftaki gibi) Hamurların içine harç koyulup yuvarlanır ve ay çöreği gibi biraz kavisli bir şekilde tepsiye yerleştirilir. 


180 dereceli fırında çok az pembeleşene kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s