Kavun Peltesi

Yaz bitti ama yaz tarifleri henüz bitmedi. Tarifi Işılca Tatlar‘dan aldım, kendisine çok teşekkür ederim; biz çok beğendik. Kavuna pek yaklaşmayan biri olarak artık onlara potansiyel pelte gözüyle bakmaya başladım. 


Biraz ilavelerde bulundum, orijinal tarifte limon suyu, zerdeçal ve vanilya yoktu. Ama Ratatouille koymamı istedi 🙂



Malzemeler


  • 1 kg. kavun püresi
  • 50 gr. nişasta (1/2 su bardağı)
  • 180 gr. toz şeker (1 su bardağına yakın)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal (gıda boyası niyetine)
  • 1 paket vanilya


Yapılışı


Vanilya dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Kaynayınca vanilya ilave edilip altı söndürülür. Kaselere paylaştırılıp buzdolabında katılaşmaya bırakılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s