Zeytinyağlı Biber Dolması

İlk defa göveçte pişirdim. Fırın tepsisinin çapından daha küçük olduğu için gövece çok fazla dolma sığdıramıyoruz, beni en çok cezbeden kısmı da bu zaten 🙂 Bir de pişerken eve yayılan otantik kokusu…

Malzemeler


  • 13 adet dolmalık biber 
  • 13 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet nane
  • 5 adet taze soğan
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates rendesi 
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz, karabiber, kekik, pul biber, çok az tarçın ve toz şeker


Yapılışı


Çiğ olarak içi hazırlanır, biberlerin içi doldurulup tekrar biberin kapağıyla kapatılır. Kaynar su eklenip orta ateşte 45 dakika pişirilir (vaktiniz bolsa kısık ateş daha iyi olur), daha sonra fırına alınıp kapaksız olarak üstü kızarana kadar 200 derecede pişirilir, bu da yaklaşık 40 dakika alır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s