Sarı Mercimek Çorbası

Şifa Hastanesi’nin en güzel çorbalarından biridir, arkadaşlarla içeriğini çözmeye çalışıyorduk sonunda dayanamayıp ustaya sordum. Sarı mercimeği ilk defa kullanıyorum ve galiba bundan sonra kırmızıdan daha sık kullanacağım 🙂

Malzemeler

  • 1 su bardağı sarı mercimek 
  • 1 havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 soğan
  • limon suyu (en fazla 1 yemek kaşığı)
  • tuz
  • su
  • tereyağ + zeytinyağı karışımı
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı

Tencereye mercimek ve doğranmış havuç, patates, soğan koyulup sıcak su eklenir; pişmeye bırakılır. Piştiğinde blender tutulup damak tadına göre tuz, limon suyu eklenir. Yağda un kavrulup çorbaya ilave edilir (bu esnada sıçrıyor, dikkat !). Son olarak kıvamına bakılıp gerekirse su ilavesi yapılır ve servise hazırdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s