Etimek Tatlısı

Yayınlamak yeni kısmet oluyor, aslında sıkışınca yapılan garanti bir tariftir. Bu tatlının olmazsa olmazları karamel ve damla sakızıdır. Onlar yoksa, tatlıya başka bir isim vermek lazım. O kadar net…

Malzemeler 


1 paket tuzsuz etimek
1 (büyük) su bardağı toz şeker
1,5 (büyük) su bardağı su

Muhallebi

3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un (34 gr.)
2 yemek kaşığı nişasta (26 gr.)
6 yemek kaşığı toz şeker (125 gr.)
damla sakızı
1 paket vanilya

Krema

1 paket (200 ml.) krema

hindistan cevizi

Yapılışı

Dikdörtgen borcam tepsiye etimekler dizilir (birkaç tane artıyor). Şeker en küçük ocağa alınıp kısık ateşte yakılır ve sıcak su bir yandan karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir. Suyun tamamı eklendikten sonra ocakta çok az daha tutulur ki, oluşan topaklar erisin -bu arada tamamı erimiyor, sorun değil-. Su ve şekeri ölçerken 200 ml’den biraz daha büyük bir su bardağını kullanıyorum, çay fincanı gibi de düşünülebilir. 


Muhallebi pişirilir (kokusunun daha belirgin olması için vanilya en son ilave edilir) ve etimeklerin üzerine dökülür. Çırpılmış krema soğuyan muhallebinin üstüne yayılıp hindistan cevizi ile süslenir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s