Ramazan Keki



Hurmalı kek aslında ama bu ismi eşim koydu; zaten tarifi de onun siparişi üzerine yaptım. Geçenlerde üzümlü topkekleri görünce ona böyle bir ilham geldi, bu bazen olur 🙂 



Malzemeler


3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ayran (ya da süt)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. hurma (30 adet)
1 su bardağına yakın iri kıyılmış ceviz
1/2 tatlı kaşığı tarçın
çok az zencefil, yeni bahar, zerdeçal


Yapılışı


Hurmalar yuıkanıp çekirdekleri ayıklanır ve doğranır. Ceviz de elle parçalanır. Yumurta ve şeker çırpılır. Sıvılar karıştırılı ve sonra un, kabartma tozu, vanilya ve baharatlar eklenip çırpılır. Son olarak unlanmış hurma parçaları ve ceviz eklenip karıştırılır. Topkek kalıplarına veya dilimli kek kalıbına boşaltılır. 170 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Daha az tatlı bir kek için hurma daha az da kullanılabilir, çünkü gayet tatlı olmuş.


 Bu ölçülerle 18 adet topkek çıktı. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s