Yayla Çorbası

Bazen evde yoğurt fazlası olur; ya elbasan tava yapmak gerekir ya da yayla çorbası. Tabi ki çorba daha pratik bir çözüm 🙂

Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz
  • yağ ve kuru nane

Yapılışı

Pirinçler az suda pişirilir. Şiştiğinde sıcak olmayan su eklenir ve blender tutulmuş yoğurt, un ve yumurta karışımı ilave edilip kaynatılır. (Birlikte kaynadığı için yoğurt kesilmemiş olur.) Tuzu eklenir. Yağ ve kuru nane kızdırılıp çorbanın üstüne gezdirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s