Kolay Parfe

Kolaylığı içinde bisküvi, meyve vs. olmamasından kaynaklanıyor. Bisküvi kırmak da çok zor değil ama kırmamak daha kolay tabi 🙂Pastadan artan çırpılmış krema kaşıklanacak miktardan bir hayli fazla olunca aklıma parfe yapmak geldi. İçinde damla çikolatalar da vardı biraz ama tarife yazmadım; olmasa da olur. Böğürtlen reçeli ilavesiyle çok hafif, meyveli dondurma gibi bir lezzet ortaya çıktı.

Malzemeler

  • 200 ml. krema
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • reçel, marmelat vs.

Yapılışı

Soğuk krema ve pudra şekeri krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılıp küçük bir tepsiye alınır. Buzlukta donduktan sonra üstüne istenilen bir reçel gezdirilip servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s