Limonlu Topkek

Defalarca dilimli kalıpta yaptığım ve o şekliyle yayınladığım limonlu keki bu sefer topkek olarak yaptım. Patlamış volkan görüntüsü çok hoşuma gittiği için yayınlamak istedim.

Malzemelerde ufak tefek değişiklikler var. Nişasta çıkarılıp sadece unla da yapılabilir; eşim bunu böyle sevdiği için bu tarifle yapıyorum. Nişasta, keke hazır alınmış efekti veriyor, aslında sadece unla yapıldığında daha yumuşak oluyor. Bir de hazır yeri gelmişken bir püfü paylaşayım; işyerimizin pastacısından öğrendiğim kadarıyla pandispanyaya nişasta eklenmesinin sebebi çökmesini önlemekmiş ama çok koymamak lazımmış ki; sertleşmesin.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ayran
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 limon kabuğu rendesi ve suyu (1/3 su bardağı)
  • 2-3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

Yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra diğer malzemeler sırayla eklenip çırpılır. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırına verilip yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Biraz hacimli olan bu kağıt kapsüllerle 16 adet topkek çıktı. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s