Portakallı Zebra Kek

Daha önce yaptığım zebra keki portakal suyuyla lezzetlendirdim, tarifle biraz oynadım; bu haliyle daha güzel oldu.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,25 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı (1/4 su bardağı) un
  • 2 yemek kaşığı kakao


Yapılışı


İlk gruptaki malzemelerle kek hamuru hazırlanıp ikiye bölünür. Yarısına un, diğer yarısına kakao eklenir. Yuvarlak fırın tepsisine sırayla 1’er kepçe dökülür. 170 dereceli fırında 40-45 dakika pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s