Şipşak Aşure

İçinde ne fasulye var, ne nohut ne de pirinç. Sadece buğday ve şeker. Bir de aroma vermesi için portakal kabuğu ve gül suyu. Çalışan hanım aşuresi yani 🙂

Malzemeler

  • 250 gr. buğday
  • 400 gr. toz şeker (2 su bardağı)
  • su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Üstünü süslemek için;

  • tarçın
  • kavrulmuş susam

ve evde ne varsa…

Yapılışı

Buğday yıkanıp bir taşım kaynatılır, sarı suyu süzülür. Tekrar su eklenip kaynatılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve kabarmaya bırakılır. Buğday pişkense 3-4 saatte kabarıyor. Sonra blender yardımıyla buğdayların nişastasını salması sağlanır, istenilen kıvama gelince bırakılır. Tekrar ocak açılıp şeker, portakal kabuğu rendesi ve gül suyu eklenir. Fokur fokur kaynatmaya gerek yok, şekerin erimesi yeterli. Kaselere boşaltılıp üstü süslenir. Süslerken ceviz iyi gidiyor ama evde ne varsa değerlendirebiliriz de. Mesela ceviz yoktu, kuru meyveli çikolatadan kalan nişastalanmış karışık kuru meyve – fındık kırığı karışımını kullandım.

Bu ölçülerle 9 kase aşuremiz oldu.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s