Çilekli Kedidili Pastası

Yine hafif ve yapımı kolay bir tarif.

Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çilek püresi
  • 200 ml. krema (soğuk)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • çilek marmelatı

Yapılışı

Çilek püresi ve vanilya dışındaki muhallebi malzemeleri çırpılarak pişirilir. Kaynayınca altı söndürülüp vanilya ve çilek püresi ilave edilir. Küçük kare borcama bir sıra kedidili dizilip üstüne muhallebinin gezdirilir. Aynısından bir sıra daha yapılır (Kalan malzemelerle de 2 kup hazırlanır). Muhallebi ılındığında üstüne pudra şekeriyle çırpılmış krema yayılır, buzdolabında 1 gün dinlendirilip marmelatla birlikte servis yapılır.

Muhallebideki çilek tadı tek başına yeterli gelmediği için marmelat ekledim, görüntü de daha şık oldu ayrıca.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s