Tavuk Şnitzel

En hafif tavuk yemeği değil tabi ama en hızlı pişeni bu. Ve tavuk göğsü en yumuşak halini burada alıyor.

Malzemeler

  • 3 tavuk göğsü (fileto)
  • 1-2 yumurta
  • un
  • galeta unu
  • zeytinyağı (kızartmak için)

Yapılışı

Göğüs etleri enine kesilip inceltilir. İsteğe göre küçük parçalara da ayrılabilir (ben küçülttüm). Parçalar önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa bulanıp kızgın yağda orta hararetli ateşte pişirilir.

Yanında patates de olacağını düşünürsek 3 fileto 4 kişiye yeterli bence. En azından benim gibi kişilere…

Reklamlar

2 thoughts on “Tavuk Şnitzel

  1. Bizim evdede çocukların bayıldığı bir lezzet:)))ellerinize sağlık. Ben birazda yumurtanın içerisine süt koyuyorum bir öneri:))
    Blogger yorumları açmıyor o yüzden buradan ziyaret ettim sevgiler

  2. Şnitzeli çok severim. Zaten tavuk benim için kırmızı ete göre daha ön plandadır. Ketçap ve mayonez ikilisiyle de oldukça güzel gider. Ellerin dert görmesin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s