Havuçlu Kakaolu Kek

Teâmüldür; havuçlu kek genelde tarçın ve ceviz ilavesiyle pişirilir. Bu sefer ikisini de kullanmayıp yerine kakao ekledim. Kakaonun lezzeti, portakalın kokusu ve havucun verdiği ıslaklık birleşince güzel bir netice ortaya çıktı.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,25 su bardağı toz şeker
  • 275 gr. havuç rendesi (3 havuç)
  • 1 su bardağı portakal suyu + süt karışımı (2/1 oranında)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 0,5 su bardağı kakao
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Malzemeler çırpılıp havuç rendesiyle karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülür. 170 dereceli fırında pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s