>Havuç Rüyası

>


Tarifi, tarifdefteri forumundan almıştım, orijinal tarifte kedidlili yerine bisküvi vardı fakat kedidilinin pandispanya ile benzerliği çok hoşuma gittiği için onu kullanmayı tercih ettim. Yaz tatlısı hafifliğinde bir kış tatlısı -hattâ pastası- oldu.


Malzemeler

1 kg. havuç
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta (65 gr.)
2 su bardağı toz şeker (380 gr.)
1 limon suyu (1/3 su bardağı)
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1,5 paket kedidili (300 gr.)
hindistan cevizi

Yapılışı

Havuçlar iri doğranıp 4 su bardağı suda pişirilir. Yumuşayınca havuçlar robota atılıp püre haline getirilir. Kalan su ölçülür (yaklaşık 2,5-3 bardak kalıyor). 4 bardağa tamamlayacak şekilde su ölçülüp o suda nişasta eritilir. Nişastalı su ve vanilya dışındaki malzemeler ocağa alınıp kaynatılır. Kaynadığında nişastalı su ilave edilip tekrar kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Vanilya eklenir.

Kedidili bisküvilerinin yarısı büyük kare borcama dizilir. Üstüne havuç peltesinin yarısı dökülüp bir kat daha bisküvi ve pelte şeklinde tamamlanır. Buzdolabında dinlendirilip servis edileceği zaman hindistan cevizi ile süslenir.
Reklamlar

11 thoughts on “>Havuç Rüyası

  1. >Uf güzel gözüküyor mis gibide kokuyordur havuç havuç. Sitenizi çok beğendim izlemeye aldım. sizde acemi blogger olarak beniz izlerseniz çok memnun olurum.saygılarhttp://mevadan.blogspot.com/

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s